Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ vegan με καρύδια

Tο μυστικό σε αυτή τη σάλτσα, που μοιάζει τόσο πολύ με μπολονέζ αλλά δεν είναι, βρίσκεται στα σοταρισμένα καρύδια.

10.09.2019

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ

Tο μυστικό σε αυτή τη σάλτσα, που μοιάζει τόσο πολύ με μπολονέζ αλλά δεν είναι, βρίσκεται στα σοταρισμένα καρύδια, που βγάζουν τα γήινα και πλούσια αρώματά τους. Τη σερβίρεις με ζυμαρικά ή με φρυγανισμένο ψωμί. Στη μη vegan εκδοχή τρίψε από πάνω μπόλικη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα. Δες παρακάτω τη συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ vegan με καρύδια.

Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ vegan με καρύδια

Συνολικός χρόνος: 3 ώρες
Μερίδες: 8

Υλικά

  • Από 1 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σέλερι και καρότα
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 φλ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ, στραγγισμένη (κράτησε το χυμό)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1½ φλ. ψιλοσπασμένα καρύδια
  • 1/4 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλ. κονσέρβα γάλα καρύδας

Εκτέλεση

  1. Βάλε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα σε ένα μικρό σκεύος. Κάλυψέ τα με λάδι και αλάτισε. Αφού πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτευε περιστασιακά, ώσπου τα λαχανικά να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο, στράγγιξε προσεκτικά το μείγμα σε ένα μπολ. Κράτησε χωριστά το λάδι και τα λαχανικά.
  2. Ζέστανε 2 κ.σ. από το λάδι των λαχανικών σε μια βαθιά μαντεμένια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τη ρίγανη και το σκόρδο και ανακάτεψε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τα καρύδια και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν. Βάλε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά και το μισό βασιλικό. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε τις ντομάτες. Αλάτισε. Δυνάμωσε τη φωτιά και μόλις η σάλτσα πάρει βράση, σιγόβρασέ την ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 20 λεπτά.
  3. Βάλε στο μείγμα το κρασί και το χυμό από τις ντομάτες και ανακάτεψε καλά. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας πού και πού.
  4. Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται. Σιγόβρασε για
    άλλα 20 λεπτά.
  5. Σέρβιρε γαρνίροντας με το βασιλικό.

Μερικές ακόμα εύκολες vegan συνταγές: 

Συνταγή για μακαρόνια με κεφτεδάκια vegan και μη γαλακτοκομικό «τυρί»

Vegan κεφτέδες με φακές: Ένα τέλειο μεσημεριανό και για τη Σαρακοστή

Συνταγή για φαλάφελ: Vegan και light κεφτεδάκια με ρεβίθια

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με τυρί

Τοστ με χούμους: 4 διαφορετικοί συνδυασμοί για να απολαύσεις το «νέο» πρωινό

Συνταγή για vegan pesto με διατροφική μαγιά αντί για τυρί

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.